Materiaalit

Valitsemme tuotteidemme materiaalit huolellisesti ja paneudumme jokaisen tuotteen kohdalla tarkasti tarjolla oleviin materiaalivaihtoehtoihin. Suosimme paikallisia ja kotimaisia yrityksiä ja pyrimme hankinnoissamme valitsemaan ympäristön kannalta suotuisimmat ratkaisut. Tämä ei ole aina helppo tehtävä, mutta kehitämme toimintaamme sitä mukaa kun saamme uutta oppia.

Paperituotteemme painamme kaikki Suomessa. Korttimme ja lehtiömme on painettu FSC -sertifikoidulle paperille (suurella osalla paperituotteista myös PEFC-sertifikaatti) ja korujen taustapahvit on painettu pahvista kierrätetylle paperille.

Korumme vaneriosat on suomalaista FSC ja PEFC -sertifikoitua koivuvaneria. Ne on painettu ja laserleikattu muotoonsa Helsingissä ja korut kootaan meillä täällä Tampereella. Korujen metalliosat on kirurginterästä ja valmistettu Kiinassa. Tilaamme ne kotimaiselta yritykseltä, joka vastaa niiden maahantuonnista.

Lastenkirjojamme on painettu sekä Suomessa että Virossa kustantamoiden toimesta.

Pakkausmateriaaleja joille emme ole löytäneet sopivia vastineita Suomesta tilaamme sekä Tanskasta että Iso-Britanniasta (korurasiat sekä biohajoavat sellofaanitaskut).

Lisätietoa sertifikaateistä löydät esimerkiksi WWF:n sivuilta (FSC-sertifikaatti) ja Suomen Metsäsertifiointi ry:n sivuilta (PEFC-sertifikaatti).


Pakkausmateriaalimme ja niiden lajittelu


Postituslaatikot

Materiaali: ruskea aaltopahvi

Lajittelu: pahvinkeräys


Pakkausteippi

Materiaali: luonnonkumiliimainen paperiteippi

Lajittelu: yhdessä pahvilaatikon kanssa pahvinkeräykseen


Silkkipaperi

Materiaali: kloori- ja happovapaa paperi (FSC-sertifikoitu)

Lajittelu: sekajäte


Lehtiöissä käytettävät suojataskut

Materiaali: biohajoava sellofaani

Lajittelu: sekajäte